Hlavní navigace

Úterní TV tipy: Euro 21 Česko – Německo, Frajer Luke, Limonádový Joe a Krokodýl Dundee

23. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Frajer Luke – Luke Jackson se ani ve vězení před nikým neskloní. Přestože se ho velitelé snaží pokořit, nevzdává se a pro ostatní se stane symbolem nezdolnosti… Americký film (1967)
  • Kino Barrandov, 20:15 – sci-fi film Atlantis – Členové posádky vesmírné lodi Atlantis zůstanou uvězněni ve vesmíru. Část jich zmizí, část zemře. Není jasné, kdo je jejich skutečným nepřítelem, proč si vybral právě je a co musejí udělat, aby přežili… Americký film (2011)
  • Nova, 20:20 – dobrodružný film Krokodýl Dundee – Ctižádostivá newyorská reportérka Sue Charltonová chce napsat článek o Australanovi Mikovi Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Vypraví se do australského Wakabout Creek, kde ji přivítá Dundeeho společník Walter Reilly. V hospodě jí vypráví patřičně přikrášlenou historku. Vzápětí dovnitř vtrhne Mike s vycpaným krokodýlem, a než se reportérka vzpamatuje, vytáhne ji na parket a během tance stihne pěstí uzemnit muže, který si z něj utahoval. Je jisté, že pokud přijme nabídku, aby jí za 2500 dolarů ukázal místo, kde se vše stalo, a řekne jí jak, čeká Sue řada neobvyklých zážitků. Australský film (1986)
  • ČT Sport, 20:45 – fotbalový zápas Česko – Německo – Přímý přenos utkání základní skupiny na Mistrovství Evropy ve fotbalu do 21 let z pražského Edenu.
  • ČT 2, 21:35 – česká westernová parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera – Legendární film režiséra Oldřicha Lipského vznikl podle divadelní hry Jiřího Brdečky, který však tento námět zpracoval původně ještě jako román. Literární, divadelní i filmová verze jsou parodií na rodokapsovou literaturu, konkrétně na kovbojky a westerny. V době, kdy měl film premiéru v kinech, byla parodie u nás poměrně vzácným filmovým žánrem. Přesto měl snímek u diváků velký úspěch. Lidé se smáli příběhu o krásném, bezúhonném kovbojovi, který nepije, je vždycky upravený ve sněhobílém obleku, jedná zdvořile a s úsměvem, především však hladce vítězí nad svými protivníky. Český film (1964)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).