Hlavní navigace

V anketě Mobilní aplikace roku 2011 zvítězil Oskárek, porota vyzdvihla iKatastr

1. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejpopulárnější českou aplikací pro mobilní telefony je Oskárek, jednoduchý software, který umožňuje majitelům chytrých i starších mobilů rozesílat SMS zprávy zdarma přes internetové brány operátorů. “Uživatelé už díky Oskárkovi ušetřili 75 milionů korun,” říká autor vítězné aplikace Luboš Mačenka, který Oskárka v Mladé Boleslavi vyvíjí již sedm let. V hlasování internetové veřejnosti získal 801 hlasů. Hlavní cenou v prvním ročníku ankety byla inzerce na serverech společnosti Internet Info…

Nejpopulárnější českou aplikací pro mobilní telefony je Oskárek, jednoduchý software, který umožňuje majitelům chytrých i starších mobilů rozesílat SMS zprávy zdarma přes internetové brány operátorů. “Uživatelé už díky Oskárkovi ušetřili 75 milionů korun,” říká autor vítězné aplikace Luboš Mačenka, který Oskárka v Mladé Boleslavi vyvíjí již sedm let. V hlasování internetové veřejnosti získal 801 hlasů. Hlavní cenou v prvním ročníku ankety byla inzerce na serverech společnosti Internet Info v hodnotě 75 tisíc korun a roční prémiové členství v TUESDAY Business Network.

ebf - partner 1

Stejnou odměnu si odnesl favorit odborné poroty. Ta vybrala jako nejzdařilejší českou aplikaci pro chytré mobily iKatastr Jiřího Kamínka z Mendelovy univerzity v Brně. Uživatelé s ním mohou v terénu snadno studovat informace z katastru nemovitostí, ale i z dalších zdrojů mapových dat.

Celkem se do hlasování v prvním ročníku ankety Mobilní aplikace roku zapojilo 4 868 lidí. Vybírali si ze 171 českých a slovenských aplikací pro iOS, Android, Symbian, Windows Phone 7, Blackberry, Samsung Bada a také z interaktivních HTML 5 webů optimalizovaných pro mobilní zařízení. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety proběhlo dnes večer v Praze. Podrobný článek o celé akci, o vítězích v jednotlivých kategoriích a o radostech i strastech mobilních vývojářů vydáme v pátek.

Výsledky ankety Mobilní aplikace roku 2011
Mobilní aplikace roku 2011 Oskárek Luboš Mačenka
Cena odborné poroty iKatastr Jiří Kamínek
Čestné uznání odborné poroty Meteoradar CZ Kryštof Celba, Lukáš Ronge, Jan Šlesinger
kategorie Doprava Pubtran František Hejl
kategorie Hry a zábava Piškvorky Nextwell, s.r.o.
kategorie Komunikace Oskárek Luboš Mačenka
kategorie Mapy a navigace c:geo Radovan Paška
kategorie Média ČT24 pro iPhone a Android Inmite, s.r.o.
kategorie Nástroje APNDroid Martin Adámek
kategorie Peníze a nakupování Pojišťovna eMan, s.r.o.
kategorie Práce, obchod, podnikání AKatastr Jiří Procházka
kategorie Životní styl Meteoservis Radim Fryč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).