Hlavní navigace

V Bavorsku byly spuštěny další vysílače digitálního rozhlasu

23. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Posluchači v dalších oblastech Bavorska si mohou naladit signál digitálního rozhlasu na kanálu 11D. Šířeny tu jsou například stanice Bayern 1, Bayern 2 nebo Bayern 3.

Digitální vysílání rozhlasu DAB v Bavorsku opět posílilo. 19. října byly spuštěny jeho další vysílače. Jde konkrétně o lokality Pfaffenberg a Kreuzberg (Dolní Franky), Grünten (Allgäu) a již námi avizovaný Ochsenkopf, který se dočkal oficiálního termínu. Signál všech vysílačů je šířen na kanálu 11D. Jde tedy o okruhy Bavorského rozhlasu, konkrétně Bayern 1 (ve všech stávajících mutacích), Bayern 2 Süd, Bayern 3, BR Verkehr, Bayern 2 Plus, B5 Aktuell a BR Testkanal.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Digitální rozhlas je šířen nově z vysílače Ochsenkopf. Pokryje i západní Čechy

Pro šíření signálu je ve většině případu použit standard DAB+, čtyři programové pozice však používají ještě původní normu DAB. Časem má dojít ale k překlopení všech kanálů do DAB+. Jmenované stanice tak doplní už svůj sesterský multiplex, který je vysílán na kanálu 12D. V normě DAB jde o okruhy Bayern Plus, on3-radio, BR-Klassik a B5 Plus. Bavorský rozhlas se opět o něco přiblížil svému cíli, kterým je nabídnout vysílání v digitální kvalitě s dostatečným pokrytím, uvedla šéfka výroby a technologií Bavorského rozhlasu Birgit Spanner-Ulmer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).