Hlavní navigace

V části středních a jižních Čech nejde televize. Vysílač Votice má výluku

18. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Údržbová přestávka se týká programů České televize, Nov y, Primy a TV Barrandov. Posluchači nenaladí ani rozhlasové stanice šířené z tohoto vysílače, a to až do 15 hodin.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace naplánoval na dnešní den údržbovou přestávku vysílače Votice – Mezivrata. To je důvodem, proč některým divákům ve střednicích a jižních Čechách nejde televize. Údržbová přestávka probíhá již od šesti hodin ráno a skončí v patnáct hodin. Týká se konkrétně multiplexů 1 a 2, tedy kanálů České televize, Novy, Primy (s výjimkou Primy love, která z Votic nevysílá) a TV Barrandov. Multiplex 3 není z tohoto vysílače šířen.

Od devíti hodin dopoledne mají údržbovou přestávku také rozhlasové stanice z Votic – Mezivrat. Jde konkrétně o pět kmitočtů – 93.1 MHz, 95.0 MHz, 97.7 MHz, 103.2 MHz a 105.5 MHz. Šířena jsou tu komerční rádia Evropa 2, Blaník a Kiss jižní Čechy. Veřejnoprávní rozhlas zastupují ČRo 1 – Radiožurnál a ČRo 2 – Praha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).