Hlavní navigace

V Česku bude vysílat celoplošné digitální rádio jamesdean.fm, získalo licenci od RRTV

11. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Za stanicí stojí společnost James Dean Co., provozovatel stejnojmenného baru v centru Prahy u Staroměstského náměstí. Rádio už vysílá na internetu.

Programovou nabídku čistě digitálních rádií v Česku rozšíří stanice jamesdean.fm, za kterou stojí společnost James Dean Co., provozovatel stejnojmenného baru v centru Prahy. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) jí tento týden udělila licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání na osm let. Společnost vlastní americká firma James Dean Co. Inc se sídlem v Las Vegas, jednatelkou české pobočky je Kristina Nesvadbová, která je zároveň zakladatelkou Nadačního fondu James Dean, jenž pomáhá pacientům ochrnutým po autonehodách a jiných traumatických úrazech, pacientům se svalovou dystrofií a jinými závažnými poruchami hybnosti. Jamesdean.fm již vysílá po internetu.

MMF24

K TÉMATU: Berlínský veletrh IFA 2015 očima digitálního rádia: novinky od Pure, TechniSatu a dalších

Česká firma James Dean Co. se dosud zabývala hostinskou činností, výrobou a obchodem, prodejem kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin a také osobní silniční motorovou dopravou vozidly určenými pro přepravu nejvýše devíti osob včetně řidiče. Jednatelka firmy Kristina Nesvadbová je zároveň jediným vlastníkem a jednatelem společnosti Krtkoland, jejíž název připomíná zamýšlený projekt velkého zábavního parku, který chtěla na Slovensku vybudovat investiční skupina J&T. Od nápadu ale později upustila, protože se nedohodla s dědičkou Zdeňka Milera, tvůrce animované postavičky Krtka, na podmínkách užití ochranné známky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).