Hlavní navigace

V Mnichově se rozšířila nabídka digitálního rozhlasu. Jeho signál lze zachytit i v Čechách

3. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejatraktivnějším přírůstkem v rozhlasovém multiplexu na kanálu 11C je komerční stanice Radio Arabella, která přináší „nejlepší muziku všech dob“.

Německu došlo na konci minulého týdne opět k obohacení programové nabídky digitálního rozhlasu, tentokrát v Mnichově. V bavorské metropoli se v rozhlasovém multiplexu na kanálu 11C objevily stanice Radio Arabella, 95.5 Charivari, afk M 94,5 a Lora/Radio Feierwerk/Christliches Radio München. Rozhlasový multiplex z Mnichova je zachytitelný s DAB přijímačem také na území západních Čech, jak serveru DigiZone.cz potvrdil jeho čtenář Daniel NeumannPlzně.

KL24

K TÉMATU: V Německu vysílá v rámci digitálního rozhlasu už 130 stanic. 13 je celoplošných

Dosavadní programová nabídka v Mnichově v multiplexu na kanálu 11C byla následující: * Magic Star *, Digital Classix, RADIO 2DAY, Radio Gong 96.3, Gong Mobil DAB, 95.5 Charivari, ENERGY MUENCHEN a Bayern 1 (s regionálním odpojováním pro Mnichov). Všechny stanice jsou šířeny v normě DAB+, čili pro poslech je nutný rozhlasový přijímač právě s podporou tohoto standardu. Posluchači v Mnichově už mohou nyní přijímat v digitální podobě celkem 43 rozhlasových stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).