Hlavní navigace

V multiplexu 3 začala vysílat šestá celoplošná televize: pilotní provoz spustila TiP TV

26. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nabídková televize startuje krátce po obdobně laděné konkurenční Active TV, která patří maďarské společnosti EsoTV. Multiplex 3 je již téměř zcela zaplněn.

Šestý celostátní televizní program dnes zahájil vysílání v pozemním multiplexu 3. Pilotní provoz spustila nabídková televize TiP TV, která teprve tento týden získala licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). „Na Tip TV chceme divákům představovat zajímavé firmy a jejich produkty a služby srozumitelně a otevřeně. Zkratkovitost klasických reklamních spotů totiž neposkytuje prostor pro důležité informace a věcné argumenty. Navíc cena za tento typ reklamy je pro většinu firem nedostupná,“ přiblížil spolumajitel TiP TV Zdeněk Sláma.

K TÉMATU: Do multiplexu 3 míří další celoplošná televize. TiP TV využije studio po Public TV

„Tím, že komunikujeme otevřeně a program tvoří hlavně komerční reportáže, snižujeme cenu pro klienta na minimum. Místo stovek tisíc za odvysílání reklamního spotu se pohybujeme v řádech tisíců korun za týdenní vysílání několikaminutové reportáže. A to vše při nejlepším dostupném pokrytí,” dodal Sláma. TiP TV získala od operátora multiplexu 3, společnosti Czech Digital Group (CDG), možnost vysílat zpočátku za nižší než plnou cenu. Podle Martina Gebauera, výkonného ředitele Českých Radiokomunikací, které jsou stoprocentním vlastníkem CDG, tak firma vychází vstříc zcela nové televizi, než se jí podaří usadit na trhu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Celoplošná televize TiP TV odstartuje začátkem května, odhalila podrobnosti

V multiplexu 3 už celoplošně vysílají televize Prima love, Prima Zoom, Óčko, Šlágr TV, Active TV a nyní i TiP TV. Celostátně je v této síti šířeno i Rádio Proglas. V západních Čechách tuto síť využívá plzeňská televize Zak, na východě Čech Východočeská televize V1, na jihu Čech Jihočeská televize a v Moravskoslezském kraji ostravská TV Polar. Do celostátního vysílání Primy love se z vysílače Praděd v Jeseníkách připojuje olomoucká TV Morava.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).