Hlavní navigace

V Německu se nesmí prodávat dospělácké e-knihy před desátou večer

23. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Taková ta klasika, kdy si nejste jistí, jestli jde o hoax, opožděný apríl či ještě něco horšího. Do poslední chvíle prostě nevíte.

Pokud aplikujete prastaré zákony a pravidla bezhlavě na moderní svět, tak možná dojdete k něčemu takovému, jako je aktuální zákaz prodeje dospěláckých e-knih před desátou hodinou večerní v Německu. 

Pokud vám to snad připadá jako vtip, tak není. Uvádí to Heise.de i Boersenblatt a odvolávají se na tamní Jugendschutzbehörde, které rozšířilo ochranu mládeže před nevhodnými věcmi i na e-knihy.

Absurdní nařízení má podle všeho na svědomí stížnost týkající se německé erotické knihy Schlauchgelüste. Ta nakonec vedla k tomu, že někdo starý zákaz původně používaný pro regulaci uvádění erotických filmů vztáhl i na e-knihy. 

UX DAy - tip 2

A dospělácké e-booky se nyní smějí prodávat pouze mezi 22:00 a 06:00 lokálního času. Pokud někdo snad bude chtít porušovat zákon, tak ho teoreticky čeká pokuta až do výše 50 tisíc eur.

V praxi to bude znamenat, že dospělácké e-knihy musí mít vlastní kategorii (což alespoň usnadní jejich výběr) a prodejci e-knih budou muset zajistit omezení nákupů. Což na druhou stranu ale také může znamenat, že vládní cenzorské snahy mohou snáze něco takového cenzurovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).