Hlavní navigace

V satelitním Skylinku se objeví nový program - Doku CS

14. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 1. 2010

Satelitní platforma Skylink zařadí zítra do své nabídky kanál Doku CS, další nový projekt společnosti SPI International, která je provozovatelem kanálů pod hlavičkou Filmbox a také Kino CS. Stanici bude možné naladit na následujících parametrech: Astra 1G (23,5 st. východně), 12109/H, SR 27500, FEC 9/10, norma DVB-S2/QPSK. Přesto, že půjde o program v klasickém rozlišení, bude šířen v kompresi MPEG-4.

Doku CS bude prvním televizním programem zaměřený na českou a slovenskou dokumentární tvorbu. Přinese krátké i celovečerní dokumenty od nejstarších archívních snímků po díla nejmladší české a slovenské filmové generace včetně filmů oceněných na světových festivalech a přehlídkách. Na programu Doku CS najde divák rovněž restaurované archívní dokumenty, které dosud nebylo možno vidět na televizní obrazovce. Stanice bude přidána jako bonus k balíku Multi HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).