Hlavní navigace

Václav Klaus: Já nevím, jak se pouští DVD

18. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 12. 2007

Prezident republiky Václav Klaus má odstup od technologických novinek. Prozradil to na sebe v bilančním rozhovoru publikovaném 14. prosince v příloze Pátek Lidových novin. Na otázku postmoderní relativizace hodnot a druhé identity na internetu Václav Klaus mj. redaktorce řekl: Dostal jsem hezký balíček dévédéček slavných starých českých filmů, a se ztišeným hlasem dodal: Mně nikdo nebude věřit, že já nevím, jak se DVD pouští!

MMF24

Jak je to možné? Nemyslím, že bych se to nenaučil, asi ano, ale doma ho prostě nemáme a nikdy jsem neměl důvod to zkoušet, uvedl Václav Klaus. Ten se považuje za člověka, který se v podstatě nedívá ani na televizi. Teď jak jsem byl v Nigérii, tak by mě vůbec nenapadlo si v hotelovém pokoji pustit tu dvoumetrovou televizi, kterou jsem měl takhle před postelí. Já jsem člověk, který by si to ani neuměl někdy v tom hotelu pustit, neznám ty různé ovladače, řekl prezident republiky. Na závěr k tématu prohlásil: To není nic k chlubení se, jen naznačuji svůj vztah k těmto věcem.

Podobě odtažitý jako k DVD je zřejmě i prezidentům vztah k digitálnímu televiznímu vysílání. Platilo to minimálně na začátku května minulého roku, kdy jsme se zajímali, jestli má Václav Klaus set-top-box a zda jako sportovní fanoušek sleduje sportovní program České televize. Hradní tajemník Ladislav Jakl tehdy pro DigiZone.cz řekl: Set-top-box zatím v prezidentově domácnosti není a prezident ani nesleduje digitální kanál ČT 4 Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).