Hlavní navigace

Válka platforem: Twitter vypověděl dohodu umožňující přenášení statusů na LinkedIn

30. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ve válce platforem jde vždy a hlavně o čísla. Proto můžete automaticky propojit váš účet na Twitteru s účtem na Facebooku. A jakkoliv je to hodně nepraktické, můžete automaticky přenášet statusy z Twitteru na Facebook.  Prozatím jste totéž mohli udělat mezi LinkedIn a Twitterem. Tedy statusy z Twitteru přenášet na svůj sociální profil na www.linkedin.com. Jakkoliv to není nejlepší nápad, pokud někdo něco takového chce, měl by mít možnost to dělat.

Ve válce platforem jde vždy a hlavně o čísla. Proto můžete automaticky propojit váš účet na Twitteru s účtem na Facebooku. A jakkoliv je to hodně nepraktické, můžete automaticky přenášet statusy z Twitteru na Facebook. 

Prozatím jste totéž mohli udělat mezi LinkedIn a Twitterem. Tedy statusy z Twitteru přenášet na svůj sociální profil na www.linkedin.com. Jakkoliv to není nejlepší nápad, pokud někdo něco takového chce, měl by mít možnost to dělat.

cif 24 - early cena - média

Jenže, Twitter roste, podstatně rychleji než LinkedIn. A jeho zhruba 500 milionů uživatelů je prostě podstatně víc, než pouhých 150 milionů na LinekdIn. Takže už je možné ukončit to, co Twitter (ve vlastním zájmu) doposud umožňoval. A vypovědět dohodu, která LinkedIn umožňovala to, aby si uživatelé automaticky přenášeli statusy (vizSharing Professional Content on LinkedIn and Twitter
).

Nezapomeňte ale, že tohle všechno je ve skutečnosti dáno snahou o „Delivering a consistent Twitter experience“. Tedy o potřebné konzistentní uživatelské zkušenosti. Právě tím Twitter zdůvodňuje nové změny. Byť záměrně zapomíná, že ona konzistentnost v případě Facebooku má udělenu výjimku. Takže z Twitteru na Facebook ano. Ale z Twitteru na LinkedIn už ne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).