Hlavní navigace

Valná hromada ATO dnes bude řešit financování peoplemetrového měření

23. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zástupci Asociace televizních organizací (ATO) se dnes mají sejít na valné hromadě, která bude probírat financování peoplemetrového měření a rozdělení podílu jednotlivých televizí.

Zástupci Asociace televizních organizací (ATO) by se dnes měli sejít za účelem řešení budoucího financování peoplemetrového měření. Informuje o tom server MediaGuru.cz. V ATO jsou zastoupeny všechny velké televize, které se měření prostřednictvím peoplemetrů účastní, tedy ČT, Nova, Prima familyTV Barrandov. Právě společnost CET 21, tedy vlastník licence nejsledovanější stanice u nás, nesouhlasí se současným rozdělením financování a výzkumu od příštího roku.

K TÉMATU: ATO čeká ve čtvrtek klíčová valná hromada, hraje se o vliv Novy i ČT

Valná hromada se měla sejít původně 22. března, ale nakonec bylo setkání jejich zástupců zrušeno, kvůli nesprávnému svolání. V ATO vládnou v současné době napjaté vztahy, protože její členové přes nesouhlas TV Nova prosadili vítězství společnosti Mediaresearch jako provozovatele peoplemetrového měření pro roky 2013 až 2017. K uznání vítězství Mediaresearch v tendru na provozování peoplemetrů podle ATO nepřímo pomohla sama Nova, když nedávno dala hlasovat o zrušení soutěže a vypsání nové.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: ATO chce zrušit podmínku jednomyslného hlasování, Nova je proti

Současný model i nově navrhovaný podíl ČT zbytečné plýtvání penězi televizních koncesionářů, neboť data pro účely interních analýz sledovanosti lze opatřit výrazně levněji, řekl šéf Novy Jan Andruško důvod, proč by se měl podíl Kavčích hor snížit z 35 % na mnohem nižší cifru. Vzhledem k zákonem limitovanému objemu ČT na reklamním trhu navrhuje snížit podíl ČT na hlasovacích právech úměrně jejímu reklamnímu výkonu, uvedl server MediaGuru.cz, který zároveň dodal, že výsledek jednání valné hromady je velmi těžko předvídatelný a kompromis by byl překvapením.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).