Hlavní navigace

Ve vysokém rozlišení budou nakonec vysílat i kanály Déčko a ČT art

19. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Start kanálu ČT 24 HD, ale také stanic ČT :D HD a ČT art HD, je naplánován na 1. července 2016. V HD kvalitě už vysílají na družici Astra 3B programy ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD.

Nejen zpravodajský kanál ČT 24, ale i dětskou televizi Déčko a kulturní stanici ČT art spustí v příštím roce ve vysokém rozlišení (HDTV) veřejnoprávní médium z Kavčích hor. Serveru Živé.sk to sdělil šéf techniky České televize Ivo Ferkl. Technický ředitel veřejnoprávního média už dříve serveru DigiZone.cz řekl, že management zvažuje, zdali budou programy na satelitu v HD kvalitě, případně s kódováním MPEG-4/AVC, ale v normě DVB-S2. Pro diváky by to tak jako tak znamenalo, že si budou muset do poloviny roku 2016 pořídit box pro sledování programů. Právě v tu dobu Česká televize ukonči na satelitu distribuci v SD.

BRAND24

K TÉMATU: ČT 24 HD na satelitu Astra nekódovaně? Neměl by v tom být problém

Start kanálu ČT 24 HD, ale také stanic ČT :D HD a ČT art HD, je naplánován na 1. července 2016. V HD kvalitě už vysílají na satelitní pozici 23,5 stupně východně, družice Astra 3B, programy ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD. Ty jsou k dispozici také divákům prostřednictvím Regionální sítě 7 společnosti Progress Digital, kterou vlastní ostravský podnikatel Radim Pařízek, a také v sítích kabelových a IPTV operátorů. Na konci příštího roku plánují ukončit vysílání v SD kvalitě na satelitu také kanály mediálních skupin Nova, Markíza a Joj. Jde opět o pozici 23,5 stupně východně, tedy operátory Skylink a CS Link.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).