Hlavní navigace

Velice populární „Případy pro…“ jsou u konce. Další ČT zatím nechystá

2. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
Případ pro malíře si ve sledovanosti sáhl na český vrchol a platilo to i o Případu pro lyžaře. První díl cyklu ale v iVysílání ČT vůbec nenajdete. I na to jsme se zeptali…

Náruživým čtenářům české detektivky není třeba jméno Hana Prošková představovat. Na její knihy se během 70. a 80. let minulého století stály fronty a podle předlohy natočila Česká televize v roce 1989 titul Zrcadlo nenávisti.

Případ pro rybáře vysílaný 20. ledna 2013 pak představoval začátek nového volného cyklu „Detektivky podle Proškové“, v němž kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, během svého rekreačního pobytu na rybách jen tak mimochodem vypátrají vraha mladé stopařky. Tento díl však v iVysílání vůbec nenajdete. České televizi na něj totiž chybí internetová práva, která tenkrát nikdo nezajistil.

Případ pro rybáře v iVysílání České televizi chybí. Nejsou pro něj práva a přehrát si tak můžete pouze bonus.

Případ pro rybáře v iVysílání České televizi chybí. Nejsou pro něj práva, a přehrát si tak můžete pouze bonus.

Potvrdila nám to tisková mluvčí a vedoucí komunikace a vnějších vztahů, Alžběta Plívová: Zařazení pořadů do iVysílání je dáno licenčními ujednáními, které se České televizi podaří s autory a výrobci vyjednat a u jednotlivých pořadů se může velmi lišit. Závisí například na skutečnosti, zda je pořad vyráběn v koprodukci, nebo je pouze zakoupen pro vysílání a podobně. Obecně se ale Česká televize vždy snaží nabídnout maximum vysílaných pořadů také v iVysílání. Případ pro rybáře je z celé série nejstarší, a pravděpodobně proto nebyla v době jeho natáčení vypořádána práva pro užití na internetu. Proto nemohl být nikdy v iVysílání zveřejněn. Oba další filmy jsou na iVysílání dostupné.

Na před nedávnem vysílaná, a na delší dobu také poslední, dvě pokračování, Případ pro malíře a Případ pro lyžaře, kterými cyklus zatím končí, už internetová práva zajištěna jsou. Vyhledáte je nejen přes webové iVysílání, ale i přes aplikaci iVysílání pro Android. Jen je musíte najít přímo jménem. Oba pořady jsou totiž uloženy jako samostatné filmy, a nikoli jako cyklus, což při webovém přístupu kupodivu neplatí.

Dobře je to vidět z galerie výše, kde chybí v položce„Další díly“.

MMF24

V tuto chvíli Česká televize další filmy do série nevyrábí. U diváků však byly všechny tři snímky velmi úspěšné z hlediska měřené spokojenosti i sledovanosti, proto není možné vyloučit ani úvahy o dalším pokračování, sdělila nám ještě Alžběta Plívová.

Premiéra titulu „Případ pro malíře“vysílaná v neděli 17. ledna od 20:00 hod. na ČT 1 se stala hitem nejen mezi nezpravodajskými, ale i zpravodajskými pořady. V TOP 10 nejúspěšnějších pořadů za všechny kanály se v kategorii diváků 15+ umístila na prvním místě s 1,74 mil. sledujících a podílem na publiku 38,87 % a podobně na tom byl i „Případ pro lyžaře“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).