Hlavní navigace

Na Slovensku se řada lidí stále připojuje přes dial-up

4. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Většina domácností na Slovensku má osobní počítač. Vyplývá to z průzkumu slovenského statistického úřadu, který probíhal letos v dubnu a květnu. Konkrétně jde o 55,4 procenta domácností. Podle zjištěných údajů platí, že čím má domácnost více členů, tím pravděpodobněji se v ní nachází i počítač. Internetové připojení ale tak časté není. Online je pouze 34,5 procent domácností, takže zhruba třetina rodin s počítačem je offline. Většina připojených domácností už využívá broadband, jenže stále je…

Většina domácností na Slovensku má osobní počítač. Vyplývá to z průzkumu slovenského statistického úřadu, který probíhal letos v dubnu a květnu. Konkrétně jde o 55,4 procenta domácností. Podle zjištěných údajů platí, že čím má domácnost více členů, tím pravděpodobněji se v ní nachází i počítač.

Internetové připojení ale tak časté není. Online je pouze 34,5 procent domácností, takže zhruba třetina rodin s počítačem je offline. Většina připojených domácností už využívá broadband, jenže stále je 22,7 procenta z připojených domácností, které používají dial-up.

Z průzkumu dále vyšlo najevo, že 88,5 procent domácností má alespoň jeden mobilní telefon. V běžné slovenské rodině má mobil každý člen domácnosti včetně školou povinných dětí. (Živé.sk)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).