Hlavní navigace

Vláda jednání o digitalizaci přesunula na 18. června

30. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
30. 5. 2007

Digitální novela se v červnu do Poslanecké sněmovny nedostane. Návrh změn zákonů souvisejících s digitalizací televizního vysílání se sice, mimo program, dostal na dnešní jednání vlády, ta jeho případné schválení ale po úvodním projednání odložila až na 18. června. Serveru DigiZone.cz to řekla vládní tisková mluvčí Jana Bartošová. O digitalizaci se tak nebude rozhodovat ani na příštím, ani na přespříštím jednání, vláda návrh nechá tři týdny „uležet“.

MMF24

Už nyní je tedy jasné, že poslanci se digitální novele na své červnové schůzi věnovat nebudou, protože ta končí už 17. června. Návrh změn zákonů souvisejících s digitalizací se do Sněmovny proto dostane nejdřív na mimořádné letní schůzi plánované kvůli balíčku opatření souvisejících s veřejnými financemi. Digitální novela před dalším jednáním na vládě navíc ještě možná dozná změn, protože 4., resp. 6. června zveřejní svoje opožděné připomínky komerční televize Nova a Prima.

Vláda dnes měla jmenovat také nového národního koordinátora digitalizace a pátého člena Rady Českého telekomunikačního úřadu. Na to však podle Jany Bartošové nedošlo. Návrh na zvýšení letošního rozpočtu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o 3,5 milionu korun vláda zamítla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).