Hlavní navigace

Vláda schválila novelu zákona o elektronických komunikacích

8. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Další z legislativních překážek připravovaného přechodu z DVB-T na DVB-T2 dnes padla. ZEK umožní start a rozvoj přechodových sítí a řeší i jejich financování.

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) předložilo vládě návrh technické novely zákona o elektronických komunikacích (ZEK) 15. února. Vláda ČR ho na dnešním zasedání projednala a také schválila. Uvedl to nový server Televizniweb.cz.

Vláda projednávala „Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 483/1991 Sb., o České televizi, ve znění pozdějších předpisů“ jako třetí v pořadí. I když vnikl ještě za ministra Mládka, předkládal ho předseda vlády Bohuslav Sobotka pověřený řízením Ministerstva průmyslu a obchodu. Poslanecká sněmovna se zákonem bude zabývat v dubnu.

K TÉMATU: Novela ZEK doputovala na vládu, před schválením ji posoudí Legislativní rada vlády

BRAND24

Radim Pařízek: V lednu začneme stavět třetí přechodovou síť pro DVB-T2

Po schválení novely vyhlášek o poplatcích za využívání radiového spektra a tvorbu radiokomunikačního účtu byl ZEK poslední legislativní překážkou pro plánovaný přechod na nový standard zemského televizního vysílání DVB-T2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).