Hlavní navigace

Vlastník UPC slibuje na příští rok revoluci v digitální zábavě

13. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 5. 2010

Americká společnost Liberty Global, majitel kabelového a satelitního operátora UPC, vydala tiskovou zprávu, ve které uvádí, že začala ve spolupráci se společnostmi Samsung, Intel, NDS a Kudelski Group (Nagravision) pracovat na novém revolučním zařízení pro příjem digitální televize. Firma prozatím neuvádí k této skutečnosti žádné podrobnosti, avšak nasazení takzvaného Multimedia Home Gateway (doslovný překlad – multimediální domácí brána) je naplánováno na první polovinu příštího roku.

BRAND24

Uživatelské rozhraní umožní zájemci snadno integrovat video obsah, widgety (doplňkové aplikace – YouTube, předpověď počasí a podobně) a různé další aplikace. Intel dodá tomuto zařízení svůj procesor Intel Atom CE Media; middleware, neboli software, který propojí jednotlivé aplikace, dodá NDS a Nagravision zajistí kódování tohoto obsahu proti zneužití. Tato platforma dodá zákazníkům v Evropě nový revoluční výrobek, který byl dlouho očekáván, ale doposud nebyl zatím představen, uvedl prezident a generální ředitel Liberty Global Mike Fries.

Nové zařízení by mělo také klientům kabelové sítě zprostředkovat přístup k video-on-demand službám a on-line obsahu. Uživatelé jsou stále náročnější a zároveň vyžadují jednoduchý přístup k obsahu, který chtějí sdílet, dodal Fries. Jako reakci na jeho výrok senior viceprezident Eric Kim z Intel Digital Home Group konstatoval: Sdílíme vizi Liberty Global integrovat vysílání, internet a osobní média do televizoru. Naše procesory samozřejmě poskytují potřebný výkon pro internet i multimediální aplikace v televizoru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).