Hlavní navigace

Vodafone již nabízí připojení přes CDMA od U:fona

29. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vodafone od dnešního dne oficiálně poskytuje zákazníkům rozšíření 3G pokrytí na cca 80 procent české populace. Vtip je ale v tom, že nejde jen o jeho vlastní budovanou UMTS síť, ale také o CDMA síť společnosti MobilKom poskytující služby pod značkou U:fon. O této chystané spolupráci se ví již několik měsíců. Vodafone pokrývá svou UMTS sítí jen 30 procent populace. K masivnímu rozšíření 3G pokrytí tak dochází díky CDMA síti. Uživatelé mobilů si osmdesátiprocentního pokrytí neužijí. Vodafone však…

Vodafone od dnešního dne oficiálně poskytuje zákazníkům rozšíření 3G pokrytí na cca 80 procent české populace. Vtip je ale v tom, že nejde jen o jeho vlastní budovanou UMTS síť, ale také o CDMA síť společnosti MobilKom poskytující služby pod značkou U:fon. O této chystané spolupráci se ví již několik měsíců. Vodafone pokrývá svou UMTS sítí jen 30 procent populace. K masivnímu rozšíření 3G pokrytí tak dochází díky CDMA síti. Uživatelé mobilů si osmdesátiprocen­tního pokrytí neužijí. Vodafone však nabízí hybridní modem za dotovanou cenu 77 korun.

Přístup do CDMA sítě je nyní součástí standardního datového tarifu Připojení na stálo za 525 korun měsíčně (nezměněná cena), který je dostupný jak tarifním zákazníkům, tak zákazníkům s předplacenou kartou. Jeho FUP počítá s datovým limitem 3 GB na měsíc. Ještě do konce tohoto roku ale Vodafone chystá uvést vyšší datový tarif s benevolentnějším datovým limitem. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).