Hlavní navigace

Vodafone ovce se nelíbí tvůrcům ovečky Shaun, chtějí 14 milionů korun

4. 9. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle iHNed.cz se Vodafone soudí o vánoční ovečku, podobá se animovanému Shaunovi. Jde o reklamu až z roku 2007 (iHNed.cz mimochodem mylně uvádí, že šlo například o „vnadnou blondýnu, která ovcí vyčistí  monitor“) a použitou postavičku ovečky. Ta prý odpovídá známé oveččce Shaun a český Vodafone tak čelí žalobě od britského studia Aardman. Ve hře je 14 milionů korun a Vodafone se brání tím, že jejich ovce „není černá, ale fialovaá, nemá tak vypouklé oči a především je výsledkem 3D animace“. Na…

Podle iHNed.cz se Vodafone soudí o vánoční ovečku, podobá se animovanému Shaunovi. Jde o reklamu až z roku 2007 (iHNed.cz mimochodem mylně uvádí, že šlo například o „vnadnou blondýnu, která ovcí vyčistí  monitor“) a použitou postavičku ovečky. Ta prý odpovídá známé oveččce Shaun a český Vodafone tak čelí žalobě od britského studia Aardman. Ve hře je 14 milionů korun a Vodafone se brání tím, že jejich ovce „není černá, ale fialovaá, nemá tak vypouklé oči a především je výsledkem 3D animace“. Na čí straně je pravda? Co myslíte?

Bruneta co určitě není blondýna

Originální ovečka Shaun

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).