Hlavní navigace

Vojáci čelili kyberútoku, některé weby ministerstva ozdobili pochodující tučňáci

30. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Několik webů ministerstva obrany dnes nad ránem vyřadili z provozu hackeři. Podle armádních specialistů přišel útok pravděpodobně z Maroka.

Některé weby ministerstva obrany jsou od dnešních brzkých ranních hodin mimo provoz. Na doménách třetího řádu mají své prezentace například základna dopravního letectva v pražských Kbelích (www.zdl.army.cz) či odbor pro nakládání s nepotřebným majetkem (www.onnm.army.cz). Oznámení Nedostupnost webovych stranek je zpusobena technickou zavadou. Omlouvame se za zpusobene komplikace. visí také na webu www.veterani.army.cz, který obsahuje informace pro válečné veterány.

cif 24 - early cena - média

Nefunkční web odbor pro nakládání s nepotřebným majetkem.

Nefunkční web odboru pro nakládání s nepotřebným majetkem.

Podle serveru Lidovky.cz může za nedostupnost stránek hackerský útok, ke kterému došlo v noci na dnešek. Na některých webech se po útoku místo standardní prezentace objevila černá plocha s pochodujícími tučňáky. Server Lidovky.cz uvedl, že armádní specialisté pro oblast kybernetické bezpečnosti zjistili, že útok provedla nejspíše skupina hackerů z Maroka. Vojáci v současné době průběh útoku analyzují a jednotlivé domény budou postupně zprovozňovat. 

Zdroj: Lidovky.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).