Hlavní navigace

Volební kalkulačka: S kterou stranou se nejvíc shodnete v otázkách IT a Internetu?

25. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Předčasné volby se rychle blíží. Pokud se 25. a 26. října budete rozhodovat i podle toho, jak chtějí strany podporovat IT a Internet, mohla by vám pomoci naše volební kalkulačka.

Tematickou volební kalkulačku vám Lupa.cz přináší ve spolupráci se sdružením Kohovolit.eu. S jeho pomocí jsme stranám předložili deset témat, která jsou pro vývoj IT a Internetu v Česku důležitá. S jejich výběrem jste nám pomohli i vy, děkujeme! Vyplňte následujících deset otázek a uvidíte, s programy a sliby kterých stran se vaše názory nejvíce shodují. Na konci se také můžete podívat na shodu i u konkrétních otázek. Výsledek samozřejmě můžete také sdílet na sociálních sítích.   

Jaké mají strany názory na aukci nových kmitočtů pro mobilní operátory? Chtějí nebo nechtějí podporovat otevřenost státních dat? A mělo by být stahování copyrightem chráněného obsahu trestné? To jsou některá z témat, které se ve volební kalkulačce objevují. 

V následujících týdnech do voleb si postoje politiků k těmto tématům na Lupě rozebereme v samostatných článcích. 

Pokud chcete, můžete si zkusit také vyplnit obecnou kalkulačku na webu volebnikalkulacka.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).