Hlavní navigace

Volný pod křídly Economia redesignoval web

4. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Redesignem prošel někdejší významný portál Volný.cz, který vloni převzalo nakladatelství Economia vydávající například Hospodářské noviny, časopis Respekt nebo web iHned.cz. Web odlehčil, na hlavní stránce propaguje především vyhledávání (přes seznam) a zprávy, ty ale nesměřují na jiné firemní weby, ale dále do Volného, jde o agenturní zpravodajství MediaFaxu.

Redesignem prošel někdejší významný portál Volný.cz, který vloni převzalo nakladatelství Economia vydávající například Hospodářské noviny, časopis Respekt nebo web iHned.cz.

Web odlehčil, na hlavní stránce propaguje především vyhledávání (přes seznam) a zprávy, ty ale nesměřují na jiné firemní weby, ale dále do Volného, jde o agenturní zpravodajství MediaFaxu.

Portál přestává být tak výrazně zapamatovatelný, jeho dřívější intenzivní zelené ladění v zapamatování pomáhalo, není už také tak přeplácaný. Otázka ovšem je, na jakou skupinu uživatelů chce cílit, protože zatím to vypadá jako zpravodajství postavené na agenturních článcích s vyhledáváním v Seznamu. A to není příliš přesvědčivý koncept pro rok 2011, nicméně Economia jistě bude ve vylepšování pokračovat. 

Volný.cz 3/2011

Volný.cz 3/2011

Pro porovnání: předchozí vzhled freemailu Volný.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).