Hlavní navigace

Všechny slovenské televize se dohodly na společné digitalizaci

7. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2007

Čtyři největší slovenské televize se dohodly na společném postupu při zavádění zemského digitálního vysílání. Zástupci veřejnoprávní Slovenské televize a komerčních stanic Markíza, Joj a TA 3 v pondělí v Bratislavě podepsaly společné memorandum, které definuje principy přechodu na DVB-T. Součástí dnes zveřejněné dohody je i přechodný stav, kdy všechny televize budou vysílat v jedné digitální síti, aby jejich signál naladili všichni televizní diváci.

Společný multiplex využijí televize jen do doby, než opustí analogové kmitočty a přejdou pouze na digitální vysílání. Vysílatelé zároveň uznávají legitimitu požadavku Slovenské televize na to, aby byl uzákoněn multiplex veřejné služby a aby ho STV mohla připravovat postupně, stojí v oficiální tiskové zprávě o memorandu. Televize se také shodly na používání jednotného standardu komprese obrazu a kódování slovenštiny, aby tak usnadnily divákům výběr digitálních přijímačů.

BRAND24

Všechny čtyři televize předloží parlamentu společný pozměňovací návrh k chystanému zákonu o digitálním vysílání, dodává zpráva.

Tisková zpráva: Dohoda slovenských televízií o princípoch prechodu na digitálne vysielanie (doc, 186kB)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).