Hlavní navigace

Vykydal: Přechod na MPEG-4 nepřijde ze dne na den

13. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 1. 2009

Ivo Ferkltelevize Nova dnes na konferenci Milníky digitální televize řekl, že se v současné době 30 až 40 procent pořadů, který česká komerční jednička vysílá, jsou v HD rozlišení. Ferkl zároveň potvrdil, že v dohledné době by se měla Nova Sport objevit v HDTV v distribučních trasách. Termín však neupřesnil a dodal, že pokud má být program šířen kvalitně, musí být taková celá jeho distribuční trasa. To potvrdil i Petr Pobořil z firmy Mattes AD, která poskytuje IPTV produkt 802.tv.

Jiří VykydalČeských Radiokomunikací řekl, že v pozemní digitální síti určitě nepřijde MPEG-4 a HDTV ze dne na den. Jsem přesvědčen, že to bude určitě proces plynulý a několik let tu budou vedle sebe fungovat standardní i staré rozlišení, konstatoval Vykydal. Podle něj se bude zkracovat užitná doba přijímačů s tím, jak se bude elektronika zlevňovat. Nepředpokládám, že v HD by došlo k nějaké revoluci. Divák si bude vybírat, co je pro něj nejvýhodnější, řekl Pavel HanušČeské televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).