Hlavní navigace

Výpadky signálu? Veřejnoprávní televize na ně má rezervu 48 milionů

22. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2008

Česká televize (ČT) se připravuje na potíže spojené s přechodem zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání i po finanční stránce. V rozpočtu výnosů z reklam pro rok 2008 si rezervovala zhruba 48 milionů korun na situace, ve kterých by měli diváci vinou digitalizace přijít o programy televize placené z koncesionářských poplatků.

BRAND24

Vzhledem k neúplnosti vysílací sítě dochází v období přechodu na digitální vysílání při ztrátě signálu z vypínané primární sítě k úplnému výpadku vysílání i v místech, kde není přechodně k dispozici vysílání digitální, píše ČT v dokumentu schváleném minulý týden vládou a pokračuje: Cílem ČT je takové situace maximálně eliminovat. V některých případech to však není možné.

Z vyčleněných zhruba 48 milionů korun plánuje veřejnoprávní televize použít téměř polovinu (23 milionů) na řešení krizových situací a zabezpečení pokrytí. Dalších 15 milionů korun chce dát ČT do zajištění náhradní distribuce signálu. Zbylých 10 milionů má přijít na výstavbu dokrývačů pro městské aglomerace. Tato opatření mají za cíl minimalizovat krizové situace související s výpadky vysílání v okrajových oblastech dotčeného území, zmiňuje ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).