Hlavní navigace

Vysílače Regionální sítě 1 konečně pod jednou hlavičkou, celkově je jich čtrnáct

3. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jedná se konkrétně o stanoviště v Liberci a Jablonci nad Nisou. Za oběma multiplexy, které jsou nyní už součástí jediné sítě, stojí českobudějovický podnikatel Ivo Brabec.

Přibližně čtvrt roku trvalo Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ) než zanesl do své elektronické databáze nové vysílače Regionální sítě 1, které dříve byly součástí lokálního multiplexu 3, který však na konci loňského roku přestal fakticky existovat. V současné době tak Regionální síť 1 čítá čtrnáct vysílačů s maximálním výkonem necelé 2 kW. Nejslabší jsou naopak stanoviště Kamýk nad Vltavou, Holoubkov a Strašice – všechny tři s výkonem pouhý 1 Watt. Na změnu v databázi ČTÚ upozornili redakci serveru DigiZone.cz čtenáři v jeho diskusním fóru.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Ivo Brabec sjednotil své regionální multiplexy pod jednu síť

Nově převedenými vysílači z Regionální sítě 3 na Regionální síť 1 jsou Jablonec nad Nisou (radnice) a Liberec – Hanychov. První z nich funguje na kanálu 46 s výkonem 19 Wattů a horizontální polarizací, druhý pak na kanálu 32 s výkonem 1995 Wattů a taktéž horizontální polarizací. Oba vysílače slouží primárně pro šíření lokální televize RTM. Za oběma regionálními multiplexy stojí českobudějovický podnikatel Ivo Brabec, který se je rozhodl budovat jako nízkonákladové. Regionální síť 1 funguje i v Praze z komína Malešické spalovny. Na kanálu 57 však už od jejího startu vysílá jediný kanál – slovenská TV8.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).