Hlavní navigace

Vyšla betaverze plug-inu Google Chrome Frame pro MSIE

14. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O Google Chrome Frame nebylo delší čas příliš slyšet, ale nyní se tento v minulosti hojně diskutovaný projekt připomněl pokročením vývoje do fáze veřejné betaverze. Připomeňme si, že jde o plug-in pro Internet Explorer, který má jeho uživatelům přinést jádro z konkurenčního prohlížeče Google Chrome. Webové stránky si při jeho přítomnosti v prohlížeči mohou vyžádat právě toto jádro namísto standardního vykreslovacího enginu od Microsoftu. To aktuálně umí třeba blogovací služba WordPress.com nebo…

Google Chrome Frame nebylo delší čas příliš slyšet, ale nyní se tento v minulosti hojně diskutovaný projekt připomněl pokročením vývoje do fáze veřejné betaverze. Připomeňme si, že jde o plug-in pro Internet Explorer, který má jeho uživatelům přinést jádro z konkurenčního prohlížeče Google Chrome. Webové stránky si při jeho přítomnosti v prohlížeči mohou vyžádat právě toto jádro namísto standardního vykreslovacího enginu od Microsoftu. To aktuálně umí třeba blogovací služba WordPress.com nebo webový komunikační klient Meebo.

Betaverze plug-inu Google Chrome Frame má nabídnout stejné funkce jako aktuální Google Chrome 5, tedy včetně podpory značek canvas, audio a video z HTML 5 nebo podpory Geolocation API, což je novinka právě v Google Chrome 5. Betaverze Google Chrome Frame slibuje také větší stabilitu a celkovou spolehlivost, než dříve dostupné rané vývojové verze. Podporován je Internet Explorer 6 a vyšší pod Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7. (Chormium Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).