Hlavní navigace

Vyšla Opera 10.53 Beta pro Linux, končí podpora pro Solaris

5. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Opera Software se rozhodl slevit z multiplatformnosti svého desktopového prohlížeče Opera a oznámil ukončení podpory pro Solaris. Má to uvolnit ruce unixovému vývojovému týmu, aby se mohl soustředit výhradně na verze prohlížeče pro Linux a FreeBSD. Opera Software ujišťuje, že podporu těchto unixových systémů nehodlá nijak omezovat. Ukončení podpory pro Solaris má naopak usnadnit uvedení Opery 10.5× pro Linux a FreeBSD.

Opera Software se rozhodl slevit z multiplatfor­mnosti svého desktopového prohlížeče Opera a oznámil ukončení podpory pro Solaris. Má to uvolnit ruce unixovému vývojovému týmu, aby se mohl soustředit výhradně na verze prohlížeče pro Linux a FreeBSD. Opera Software ujišťuje, že podporu těchto unixových systémů nehodlá nijak omezovat. Ukončení podpory pro Solaris má naopak usnadnit uvedení Opery 10.5× pro Linux a FreeBSD.

Nejnovější ostrá Opera 10.53 totiž podporuje jen MS Windows a Mac OS X. Původní Opera 10.50 dokonce nejdříve podporovala jen MS Windows. Opera 10.53 pro Linux a FreeBSD je aktuálně k dispozici ve stádiu betaverze. Novinkám, které zavedla Opera 10.5, jsme se věnovali v článku Opera 10.50: upravené rozhraní, vyšší výkon i anonymní režim. (Opera Desktop Team)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).