Hlavní navigace

Web ČT 24 se propojil s Facebookem, komentáře už prý nejsou anonymní

18. 5. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
18. 5. 2010

Komentáře pod zprávami a články na webu zpravodajského kanálu ČT 24 by už neměly být anonymní. Česká televize propojila web se sociální sítí Facebook, takže komentování umožní jen těm, kteří mají profil na Facebooku. Zároveň se u každého příspěvku objeví jméno diskutujícího a jeho profilová fotografie.

K TÉMATU: Česká televize podporuje kanál ČT 4 na Facebooku

Redakce zpravodajského portálu ČT 24 přistupuje k efektivnímu způsobu, jak zachovat na svých stránkách čtenářskou diskuzi pod jednotlivými články, a přitom do značné míry zamezit přístupu obvykle anonymním přispěvatelům, kteří odmítají respektovat elementární pravidla korektní komunikace, respektive slušnosti, vysvětlil Štěpán Janda z tiskového útvaru České televize.

BLOG MILANA FRIDRICHA: ČT 24 a internet: nová epocha

Komentáře pod příspěvky na webu ČT 24 mohou autoři rovnou sdílet na svoji zeď na Facebooku a vyvolat tak další diskusi. Na základě zkušeností se stránkami pořadů jako jsou Otázky Václava Moravce, Hydepark, Události, komentáře či rovnou ČT 24 na Facebooku, jsme se rozhodli upřednostnit diskuzi skutečných lidí, skutečných jmen a profilů před anonymními debatami, hájí krok ČT 24 ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich.

ČTĚTE TAKÉ: ČT připravuje pravidla pro redaktory, jak se chovat na Facebooku

BRAND24

Médium veřejné služby musí nabízet vysoké standardy a nové trendy i na internetu. Diskuze na Facebooku nebo Twitteru dokazují, že desetitisíce uživatelů sociálních sítí, kteří jsou fanoušky pořadů ČT 24, umějí inspirativně diskutovat a pozitivně rozvíjejí práci programového týmu ČT 24. Věříme, že úprava diskuze na portálu www.ct24.cz bude přínosem, říká Fridrich.

Ani Facebook ale není imunní vůči anonymním uživatelům. Profil na této sociální síti si může založit kdokoli, aniž by bylo jasné, zda autor profilu je skutečně člověkem, za kterého se vydává. V minulosti se dokonce objevily případy, kdy se někdo vydával za jiného reálného člověka, jenž svůj profil na Facebooku vůbec neměl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).