Hlavní navigace

Webovinky 36: Váš online zubní kartáček

26. 3. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Now with more Beta than ever before! Autor: 21971
První dnešní novinka vám pomůže sehnat či naopak prodat lokální produkty místních farmářů. Nechováte-li vlastní krávy a slepice, co takhle vlastní rádio? A jestli nemáte zájem ani o rádio, určitě vás potěší jistota, že budete mít kdykoliv a kdekoliv svůj zubní kartáček, i kdyby se vám ztratila zavazadla. Nebo spíše oceníte trénink paměti, abyste si jej nezapomněli přibalit? Všechny spořivé osoby pak jistě potěší vyhledávač slev.

NajdiSvéhoFar­máře.cz

Klasický model zemědělských družstev je setrvale na ústupu a stále větší popularitu získávají drobní zemědělci a farmáři. Přes nespornou kvalitu svých výrobků se však jen těžce dostávají na pulty hypermarketů. Spolu s prodejem mléka z automatů a se zájmem o ekologické farmaření však stoupá i poptávka ze strany zákazníků. Stránky NajdiSvéhoFarmáře slouží k registraci drobných zemědělců, kteří prodávají své výrobky tzv. „ze dvora“. Z technického hlediska se jedná o jakýsi lokalizovaný katalog propojený s Google Maps. Tento model je vhodný z pohledu vyhledání nejbližšího zemědělce ve vašem okolí, ale bohužel už není přehledný z hlediska vlastních nabídek. Ty jsou zobrazeny pouze v malé bublině a zkratkovitě. Při pohledu na zapojené farmáře navíc velké procento tvoří včelaři s nabídkou medu a včelích produktů. Registrace nového farmáře probíhá na základě jednoduchého dotazníku a uveřejnění je zpoplatněno blíže neurčenou částkou.

najdisvehofarmare

Spreaker

S rozvojem rychlého internetového připojení se jako houby po dešti objevila řada amatérských a specializovaných internetových rádií. Díky stránkám Spreaker si kdokoliv z vás může během několika vteřin založit vlastní živé rádio nebo nahrát podcast. Po registraci vyberete délku a čas živého přenosu (nebo podcastu pro pozdější stažení). Vlastní správa rádia probíhá přes flashové rozhraní. V něm si můžete předpřipravit z databanky různé znělky, předěly nebo zvuky jako potlesk atd. Dále si sestavíte vlastní playlist písniček. Třetí nezbytnou přísadou je připojení mikrofonu. Za pomoci jakéhosi jednoduchého mixážního pultu pak mluvíte, pouštíte písničky, znělky atd. Vlastní přehrávač je možné vložit do libovolných stránek včetně Facebooku.

spreaker

Suite Arrival

Následující službu ocení všichni lidé, kteří musí být v rámci zaměstnání neustále na cestách a hotel je jejich druhým domovem. Zbaví vás starostí při balení základních hygienických potřeb a už nikdy si nezapomenete zabalit třeba zubní kartáček. Na stránkách si jednoduše vytvoříte vlastní balíček z oblíbeného šamponu, kartáčku, hřebenu, holícího strojku a třeba léků na bolest hlavy. Suite Arrival vám jej potom na stanovené datum pošle rovnou do hotelu. Na rozdíl od nespolehlivé přepravy zavazadel letadly tak budete mít záruku, že alespoň něco se vám při přepravě neztratí.

cif 24 - early cena - média

suitearrival

HeadMagnet

Lidská paměť vyžaduje pravidelný trénink a memorování za pomoci kartiček je jednou z nejúčinnějších metod nejen při studiu cizích jazyků. Web HeadMagnet vám při procvičování tréninku pomůže. Obsahuje několik předpřipravených funkcí: pamatování cizích slov, datumů, lidských obličejů a jmen nebo citátů. Dobře se tak hodí ke zlepšení rétorických schopností, kdy chcete do své řeči zakomponovat určitá přirovnání, citáty, cizí slova a oslovit při tom lidi jejich vlastním jménem. HeadMagnet má propracovaný systém výuky i opakování, při nichž používáte flashové kartičky nebo testy. Díky statistikám se můžete zaměřit na nejčastější chyby, což ještě více zvyšuje efektivitu učení. Díky komunitním funkcím se navíc můžete učit seznamy slovíček jiných uživatelů a využívat jejich poznámky a mnemotechnické pomůcky.

headmagnet

TweetSteal

Mashup TweetSteal je jakýsi agregátor slev a výhodných nákupů. Je napojen na různé účty na Twitteru, které se věnují vyhledávání slev. Navíc se snaží vyhledávat slevy i na základě analýzy klíčových slovu osobních účtů. Nalezené slevy jsou publikovány přímo na stránkách a uživatelé mohou ve stylu Digg hlasovat a populární posunovat v žebříčku nahoru. Jednou z nevýhod je zobrazování duplicitních slev, na které upozornilo nezávisle na sobě několik webů. Jednotlivé nabídky je možné filtrovat na základě obchodu nebo konkrétního výrobku.

tweetsteal

Který projekt vás nejvíce zaujal?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se osm let věnuje tvorbě internetových stránek a psaní recenzí o nezávislých počítačových hrách pro server Idnes.cz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).