Hlavní navigace

Webovinky 38: prodejte, co nepotřebujete, a pak se nechte tetovat!

13. 4. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 21971
První novinka vám pomůže opět s prezentací, ale tentokrát trochu jinak. A do prezentace patří obrázky, videa a zvuky - to bude hned další zastávka. Další startup vám umožní rychle rozprodat, co v domácnosti nepotřebujete, a pak se můžete odreagovat významnými ksichtíky. A na závěr trochu adrenalinu, a co je větší než nechat se tetovat. Ale předtím si svůj "dekor" pořádně prohlédněte.

Prezi

Prezi není v podstatě nic nového pod sluncem, přesto je po stránce technického zpracování téměř dotažen k dokonalosti a najde uplatnění hned v několika oblastech. Primárně jde o nástroj pro vytváření prezentací. Abstrahuje však od konceptu jednotlivých snímků a jde spíše o animované pásmo informací. Na první pohled tedy porušuje snad všechny zásady učebnicové definice o minimalizaci animací a rušivých elementů pro publikum. Přesto se mi zdá být zajímavou alternativou. Oproti konceptu snímků sází na kontext mezi jednotlivými oblastmi a umožňuje lépe propojovat související části textů. Paradoxně tím nutí přednášejícího eliminovat množství zobrazované informace, takže se vyvaruje nešvaru v podobě sáhodlouhých textů. Samozřejmě zde hrozí větší riziko „přeplácanosti“ animacemi. Prezi se dobře hodí i pro tvorbu jednoduchých myšlenkových map. Samotné rozhraní je ve Flashi a zahrnuje následující logické kroky: vytvoření textů, doplnění o videa, animace či obrázky, zasazení do rámů a vytvoření animovaných přechodů mezi nimi. Výslednou prezentaci je možné stáhnout ve formě spustitelného exe souboru, takže se vyvarujete nekompatibilitě s různými verzemi PowerPointu.

prezi

Spouštíte nový projekt?

More Beta - webovinky

Lidi by se o něm měli dozvědět, dejte jim vědět prostřednictvím Lupy. Začněte tím, že napíšte do Fóra Lupy upozornění na váš projekt, kde uvedete, k čemu slouží, čím se liší od jiných podobných projektů, pokud jsou, jaké jsou vaše cíle a ambice. Máme speciální sekci věnovanou Oznámení spuštění nových projektů. A pokud se nám zalíbí i v redakci, příště budete v tomto našem výběru zajímavých novinek!

iSyndica

Pokud provozujete internetové stránky nebo magazín, asi jste narazili na problém, jak sehnat licencovaná média jako obrázky nebo video. Pokud stojíte na druhé straně barikády a tento druh obsahu se snažíte prodat, můžete využít web iSyndica. Za poměrně příznivý roční poplatek bude váš obsah šířen a prodáván přes několik partnerských sítí a fotobank. Samostatně je zpoplatněna distribuce a propagace, jež zajistí lepší viditelnost. Otázkou je, jak se ošetřuje licence napříč systémy, protože každý má trochu jiné podmínky. Pokud tedy trváte na určitých specifických podmínkách, asi nebudete mít možnost zajistit rovná práva všude. Na druhou stranu je pravděpodobné, že se tento nedostatek dostatečně kompenzuje mnohem vyšší prodejností. iSyndica umožňuje prodávat nejen obrázky a videa, ale také audio soubory a zvuky.

isyndica

TagSellIt

TagSellIt je specializovaný typ aukce, které v našich podmínkách není příliš rozšířený. Oproti zámoří se totiž do nových domů stěhujeme mnohem méně a obvykle si starý nábytek převážíme z místa na místo. Pokud jste však koupili nebo pronajali chalupu, popřípadě se chystáte přestěhovat do zařízeného bytu nebo domu, můžete podobnou nabídku využít. Na webu se prodávají převážně velké kusy nábytku nebo třeba staré knihy. Druhou (a často využívanou) možností je umístění inzerátu na celý výprodej, který organizujete přímo ve dvoře nebo doma. Nevypisujete potom všechny jednotlivé položky, ale napíšete jen obecnou charakteristiku dostupných věcí. Tato forma je nejvhodnější pro sběratele nábytku, umění nebo knih, ale využijete ji také v případě, že potřebujete levně a na jednom místě nakoupit starší vybavení.

BRAND24

tagsellit

Moodify.me

Pokud patříte ke skupině lidí, kteří skrze statusy na sociálních sítích vyjadřují především svou náladu, možná je na čase se poohlédnout po nějaké úzce zaměřené službě. Moodify.me vám umožňuje napsat (obvykle jednoslovně, maximálně 20 znaků) aktuální pocit nebo náladu. K tomu je možné přiřadit grafický emotikon a napsat doprovodný komentář. Ostatní uživatelé tak alespoň mohou pochopit, zda jste naštvaní právě kvůli nim. Moodify.me sází na maximální jednoduchost a spolupráci s Twitterem a Facebookem, kam je možné aktualizace přímo zasílat. Samotná doprovodná grafika je taktéž velmi jednoduchá a tvoří ji obyčejná sada smajlíků. To je trochu málo a očekával bych větší interakci právě s vizuálními doplňky. Stránky také vyhodnocují aktuální pocity pro určité město nebo stát. Lokaci lze ale napsat jen slovně, takže nejsou vyloučeny duplikace nebo překlepy.

moodifyme

TatMash

Člověk si sice většinou nechá udělat tetování impulzivně bez delšího přemýšlení, ale vzhledem k tomu, že jde o trvalou ozdobu těla, není od věci si alespoň vybrat vhodný vzor. Dobrou pomůckou je web TatMash, který umožňuje prohlédnout si výsledek přímo na vašem těle. Nahrajete svou fotografii nebo jen část těla, vyberete vzor a prohlédnete si, jak se k vám hodí. Vzor si můžete nahrát vlastní nebo si vybrat z velmi rozsáhlé galerie, která je navíc tříděna podle kategorií. Pěkně zpracovanou částí jsou statistiky jednotlivých vzorů, ze kterých se dozvíte, na jakou část těla a v jaké velikosti si je lidé chtějí nechat vytetovat. Trochu mi zde chyběla jenom galerie s uživatelskými výtvory, které by mohli hodnotit ostatní návštěvníci.

tatmash

Který projekt vás nejvíce zaujal?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se osm let věnuje tvorbě internetových stránek a psaní recenzí o nezávislých počítačových hrách pro server Idnes.cz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).