Hlavní navigace

Webovinky 45: království za pizzu!

8. 10. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 21971
Čeká vás čerstvá dodávka nejnovějších zejména českých internetových služeb, které vám zpříjemní život. Můžete si přečíst knihu z webu, objednat si radu na klíč a nebo objednat pizzu. A na konci se vrhněte do víru sociálních služeb.

Pizzatime

Rozvoz pizzy a hotových jídel je u nás (především ve větších městech) stále populárnější. Většina firem má vlastní webové stránky nebo přímo objednávací systémy, stále ovšem převládají telefonické objednávky. Stránky Pizzatime jsou katalogem firem, které podobné služby nabízí. Zatím je nejaktivnější v Praze, Brně a Ostravě, ale další města postupně přibývají. Výhodou je, že najdete díky napojení na mapový server provozovny ve vaší blízkosti nebo můžete porovnávat dle různých národních kuchyní. Nemusíte prohlížet jednotlivé stránky a ověřovat si otevírací doby, minimální částky pro objednávku a jaký typ stravenek přijímají pro platby. Na jednom místě vidíte provozní dobu i s kalkulací času na dovoz. Stránky spolupracují přímo s firmami, takže si ve všech zařízeních objednáte z jednoho místa a nemusíte se všude zvlášť registrovat, a to za stejné ceny jako při objednání u dané firmy. Mimo jídel na rozvoz najdete na Pizzatime i firmy nabízející jídlo s sebou.

pizzatime

Poraď.cz

Český web Poraď.cz již funguje nějakou dobu. Od začátku byl plánován jako poradna, ve které najdou uživatelé odpovědi na své otázky. Po redesignu se více specializoval a do celého procesu zapojil profesionály z různých oblastí. Na dotazy tak odpovídají nejen návštěvníci, ale i lékaři, daňoví poradci nebo podnikatelé z oboru. Někdy jsou odpovědi odborníku limitovány na několik hodin a probíhají formou chatu. Mimo samotnou poradnu zde najdete i řadu praktických návodů, které pokryjí nejčastěji kladené dotazy. Velkým plusem je v případě Poraď.cz i navigace. Mimo hlavní kategorie jsou na nižší úrovni dotazy ještě přesněji roztříděny.

porad

Joomag

Blíží se konec roku a pokud by jej mělo v oblasti IT charakterizovat jediné slovo, pak by to byly určitě e-knihy. Cenová válka čteček je dostává ke stále většímu počtu lidí a s tím sílí poptávka po obsahu. Na českém internetu sice již vychází několik čistě elektronických magazínů (převážně v oblasti módy a technologií), ale pořád je jich jako šafránu. Stránky Joomag jsou příkladem publikační platformy postavené na technologii Flash, díky které si můžete velmi snadno vytvořit váš vlastní e-magazín, školní noviny, katalog nebo třeba brožuru. Ovládání je velmi jednoduché a pochopí je i ti z vás, kteří nikdy nepracovali s grafickým editorem. Do článků lze vkládat obrázky, videa i flashové aplikace a díky předpřipraveným šablonám se ho nemusí bát ani úplní začátečníci. joomag

BRAND24

Geomium

Je poněkud ošemetné předpovídat budoucnost webových služeb, ale na poli sociálních sítí se zdá, že globální sítě se budou stále více tříštit, což povede k vytváření lokálních komunit. Funkce Facebook Places, která dokáže určit, kde se uživatelé této sociální sítě právě nachází, byla spuštěna celkem nedávno a Geomium je první službou, jež na ní staví. Samozřejmě zároveň nabízí i alternativní způsoby pro zjištění lokace skrze mobilní telefon a GPS. Poté vám ve vašem okolí zobrazují různé kulturní akce, nabídky divadel, koncertů, párty, slevy, obchody a kde se pohybují vaši přátelé. Geomium jsem zkoušel z Olomouce a nabídla mi několik restaurací a překvapivě i řadu koncertů v klubech.

geomium

Twittelp>

Název webu Twittelp je spojením slov Twitter a Help. Ve skutečnosti je především aplikací pro mobilní telefony, která ke komunikaci využívá sociální síť Twitter. Jak se zmiňují sami autoři, pokud by skutečně existoval Superman, určitě by Twittelp používal, aby našel lidi, kteří se ocitli v nesnázích. V praxi zatím představují Supermany vaši followeři a blízcí přátelé. Pokud se ocitnete v nouzi nebo potřebujete radu, pošlete pomocí aplikace zprávu vaším blízkým. V ukázkových příkladech jej uživatelé používají k zavolání pomoci při poruše auta, krádeži, požáru a jiných haváriích. Autoři předpokládají, že by kanál mohl být v budoucnu propojen s oficiálními veřejnoprávními institucemi – příslušným oddělením policie či hasičů.

twittehelp

Který projekt vás nejvíce zaujal?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se osm let věnuje tvorbě internetových stránek a psaní recenzí o nezávislých počítačových hrách pro server Idnes.cz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).