Hlavní navigace

Windows 2000 v červenci zamíří do výslužby

31. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft prostřednictvím svého českého blogu připomněl, že již brzy skončí podpora některých starších verzí jeho operačního systému. Dne 13. července 2010 bude zcela ukončena podpora desktopového systému Windows 2000 Professional a jeho serverového kolegy Windows 2000 Server. V praxi to znamená, že pro ně již nadále nebudou vycházet ani bezpečnostní aktualizace. Ze scény tedy odchází jedna ze zlomových verzí operačních systému od redmondského softwarového giganta. Uživatelům je doporučen…

Microsoft prostřednictvím svého českého blogu připomněl, že již brzy skončí podpora některých starších verzí jeho operačního systému. Dne 13. července 2010 bude zcela ukončena podpora desktopového systému Windows 2000 Professional a jeho serverového kolegy Windows 2000 Server. V praxi to znamená, že pro ně již nadále nebudou vycházet ani bezpečnostní aktualizace. Ze scény tedy odchází jedna ze zlomových verzí operačních systému od redmondského softwarového giganta. Uživatelům je doporučen přechod na Windows 7 resp. Windows Server 2008 R2.

V úterý 13. července končí také podpora Windows XP s druhým servisním balíčkem. Nadále podporována tak budou jen Windows XP s třetím a tedy i posledním servisním balíčkem. Microsoft v tomto případě uživatelům doporučuje přejít na Windows 7 nebo alespoň instalovat právě poslední servisní balíček. Připomeňme si ještě, že již v dubnu skončila podpora původní verze Windows Vista bez servisního balíčku. Microsoft uživatelům doporučuje upgrade na Windows 7 nebo instalaci druhého a prozatím posledního servisního balíčku. (TechNet Blog CZ/SK)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).