Hlavní navigace

Windows 98/Me jdou do penze

11. 7. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Operační systémy Windows 98, Windows 98 Se a Windows Me dnes, tj. 11. července 2006, definitivně odcházejí do zaslouženého důchodu. Microsoft totiž pro ně dnešním dnem přestal poskytovat jakoukoliv technickou podporu vč. té rozšířené. Jedná se o definitivní tečku za jednou érou. Windows Me se sice mezi uživateli příliš neuchytila, ale Windows 98 a Windows 98 SE byla dlouho nejpoužívanějším operačním systémem. O tento primát je připravila až Windows XP. Podle Navrcholu.cz v únoru letošního roku…

Operační systémy Windows 98, Windows 98 Se a Windows Me dnes, tj. 11. července 2006, definitivně odcházejí do zaslouženého důchodu. Microsoft totiž pro ně dnešním dnem přestal poskytovat jakoukoliv technickou podporu vč. té rozšířené. Jedná se o definitivní tečku za jednou érou. Windows Me se sice mezi uživateli příliš neuchytila, ale Windows 98 a Windows 98 SE byla dlouho nejpoužívanějším operačním systémem. O tento primát je připravila až Windows XP. Podle Navrcholu.cz v únoru letošního roku Windows 98 používalo už jen cca 7,5 procent uživatelů, kdežto Windows XP téměř 79 procent.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).