Hlavní navigace

Windows skorovista

29. 5. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pamatujete si na reklamu, ve které chudý Ind, nemaje na auto, slepil nejnovější model Peugotu z papundeklu? Ve světě správy počítačů se podobné věci dějí nejen v reklamě a mohou být v jistém ohledu i snazší. Také potřebujete být za každou cenu "in"?
Vojtěch Bednář

Ilustrace: Nenad Vitas

Náš podnik jde s dobou. Využíváme výhradně těch nejmodernějších postupů a technologií, ať to stojí cokoliv. Naše počítačové systémy by mohly směle soutěžit s těmi největšími giganty v oboru. Pokud jde o software, ke standardnímu vybavení našich pracovníků patří, jak zde vidíte, poslední verze Windows Vista.

Tato věta nepropadla strojem času z příštího roku. Jejím autorem je manažer jisté firmy, která se na místní úrovni zabývá prodejem počítačového vybavení, komunikací, vývojem softwaru, webů atd. Pronesl ji při provádění kolegy, který byl u těchto všeumělů na návštěvě u příležitosti možné spolupráce. Na kolegu udělaly úhledné počítače s nejmodernějším systémem patřičný dojem, a tak vznesl otázku, kde dotyční k (bezpochyby pirátské) verzi zatím ještě nevydaného operačního systému přišli, a zda se nebojí beta software požívat pro běžné kancelářské úkoly, dokonce účetnictví. Mladého pana manažera tato otázka zjevně dostala, a tak odkázal na technického správce. Dotyčný ji zodpověděl v manažerově nepřítomnosti.

Vista? Hehe. To jsi se nechal hezky chytit. Žádná černota, tu bych tady nedovolil. Jsou to prostě normální ixpéčka, jenom jsme je trochu vyfintili. Na všechno máme licence. Ale ten z obchodního chtěl mít všechno co nejnovější, takže jsem připravil Potěmkinovy počítače na efekt. No a když už to bylo na těch dvou, tak to chtěl dát na všechny. Nevěřil bys, jaké máme problémy jenom s tím novým xichtem. To se těším, až budou fakt Visty.

BRAND24

Pokud také chcete, aby váš počítač vypadal již nyní jako s Vistou, a nemuseli jste za to nic platit, pak směle navštivte joejoe.biz. Dělá to celkem běžně hodně teenagerů, nadšenců, fanoušků vizuálních vzhledů a jiných individuí. Dělají to rádi. S balíčkem, respektive jeho předchozí verzí, byly maličké obtíže a hlavně je s trochou snahy poznat, že jde pouze o šidítko. Pokud ale chcete jít s dobou, pak ho prostě musíte mít.

S dobou jdou i firmy. Nechci být mravokárce, který se pohorší nad každou snahou udělat si firemní počítače hezčí. Ale předstírat nové Visty jen proto, abychom byli „in“, mi přijde poněkud ujeté. Uvažovali jste také o něčem takovém? Je takových manažerů více? Pokud o nich víte, podělte se pod článkem. Pokud ne, bude to skvělé. Bude to znamenat, že jsme většinou normální.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je sociolog, odborný publicista, poradce, a lektor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).