Hlavní navigace

Z 66 milionů obyvatel ve Francii se třikrát a dost týká .... 165 lidí

23. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pamatujete na francouzské „třikrát a dost“? A také si jistě vzpomenete na argumenty nahrávacích studií o nebývalé míře piráství, o tom jak sdílení na Internetu likviduje hudbu, filmy a vůbec všechno. Jenže, je tomu skutečně tak? Počet obyvatel ve Francii (2011) – 65.8 milionu Počet varování v prvním kole – 822 tisíc Počet varování v druhém kole – 68 tisíc Počet varování ve třetím kole – 165

Pamatujete na francouzské „třikrát a dost“? A také si jistě vzpomenete na argumenty nahrávacích studií o nebývalé míře piráství, o tom jak sdílení na Internetu likviduje hudbu, filmy a vůbec všechno. Jenže, je tomu skutečně tak?

  • Počet obyvatel ve Francii (2011) – 65.8 milionu
  • Počet varování v prvním kole – 822 tisíc
  • Počet varování v druhém kole – 68 tisíc
  • Počet varování ve třetím kole – 165

Francouzské „třikrát a dost“ tak nakonec nevypadá nijak zle. Jak v These Numbers May Change Your Attitude About Three-Strikes… říkají, je „třikrát a dost“ podstatně mírnější, než žaloby RIAA vedoucí k bankrotům těch co sdílejí a k jejich nekonečnému soudnímu stíhání.

Druhý pohled ale také nutí k zamyšlení, za 0.00025 procenta populace je opravdu až tak masivní záležitost. Ale samozřejmě záleží na tom, z kterého konce se budete dívat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).