Hlavní navigace

Z Česka prý zmizí nakonec kvůli české pobočce pouze MTV Europe

9. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
9. 12. 2008

Jak informoval slovenský server Mediálne.sk, MTV dělá další kroky směřující ke spuštění lokalizované české verze. Začátkem příštího roku např. ukončí spolupráci se společností Chello Zone, která ji zastupovala při jednání s kabelovými operátory. Distribuci si rozhodla zajišťovat sama. Změna se bude týkat pouze kanálu MTV Europe, nikoliv VH1, Vivy nebo digitálních stanic MTV (MTV HIts, MTV Dance a další). Byla popřena také informace, že veškeré stanice MTV by měly z kabelovek zmizet na úkor MTV Czech. Jedinou stanicí, která končí, je MTV Europe. To nahradí právě české MTV.

MMF24

Za provoz této lokalizované stanice hudební gigantu bude zodpovědná podle Lidových novin Alex Ruzek, Američanka s českými předky. Českou verzi MTV chtěl provozovat také majitel české hudební televize Óčko, společnost Stanice O vlastněná vydavatelstvím Mafra. Podle generálního ředitele Óčka Jiřího Balvína ale nenalezla na českém trhu model, který by byl životaschopný a zároveň nekonkuroval Óčku.

ČTĚTE TAKÉ:
Potvrzeno! CME spustí českou verzi MTV
Česká MTV od Novy = velký problém pro Óčko
Ke startu české MTV pod taktovkou Novy proběhne obří koncert v Praze

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).