Hlavní navigace

Z1 má podle mediálního analytika Trampoty naději na úspěch

12. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 6. 2008

Na to, že vysíláme teprve týden, vysíláme docela dobře, tak zhodnotil pro server Aktuálně.cz krátké období existence digitální televize Z1 její ředitel Martin Mrnka. Jak uvedl zpravodajský portál, televize podle odborníků naráží v současné době na nedostatečné personální zázemí a nezaběhnutou rutinu, kterou ostatní kanály již mají. Jsou tam i určité prvky, které mohou v současné době vyznívat už trošku archaicky, řekl Aktuálně.cz mediální analytik FSV UK Tomáš Trampota. Upřesnil, že má na mysli např. absenci dnes již klasických prvků zpravodajství jako je přihlašování a odhlašování jednotlivých redaktorů v terénu.

Kdo si vzpomene na to, jak začínala Nova v roce 1994, vzpomene si, že první dva měsíce byla naprosto směšná, oponoval Trampotovi Mrnka. Jako další příklad uvedl i zpravodajský kanál České televize ČT24. Tomu podle něj trvalo půl roku, než se dostal na sledovatelnou úroveň. Analytik Trampota z FSV UK však nevyloučil, že Z1 má naději na úspěch. Zpravodajství nové digitální televize Z1 rozhodně může být konkurencí a bude konkurencí zejména pro zpravodajské kanály. Některé rysy způsobu práce jsou velice pozitivní, konstatoval Trampota, kterého překvapilo vyznění televize, jež se spíše blíží médiu veřejné služby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).