Hlavní navigace

Za dva týdny končí analogové vysílání na Domažlicku

17. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 8. 2007

Pouhých čtrnáct dnů zbývá do vypnutí analogového vysílání televize Nova a programů ČT 1 a ČT 2 z vysílače Vraní vrch u Domažlic. Zatím vše nasvědčuje tomu, že k vypnutí všech tří televizí skutečně dojde, protože Nova, která požaduje, aby 55 procent domácností v okrese Domažlice bylo v době ukončení analogového vysílání vybaveno set-top-boxy, nechystá ani žádný další průzkum.

Podle červnového průzkumu Novy bylo 42 procent domácností vybaveno přijímači pro zemské digitální vysílání. Přemýšleli jsme o tom, že bychom si ještě rychle zadali další průzkum, ale nakonec jsme se rozhodli, že to necháme až na DigiMonitor, jehož první výstup se čeká začátkem října, řekl serveru DigiZone.cz technický ředitel Novy Ivo Ferkl.

BRAND24

Informační spoty, které Nova nasadila do vysílání právě na Domažlicku, už v prvních červencových dnech vidělo 90 procent diváků. Na příští týden přichystala do Domažlic seminář také veřejnoprávní Česká televize. Obě televize se přitom dohodly, že pokud by po vypnutí analogu nastaly problémy, mohou se k analogovému vysílání vrátit. Tato dohoda se ale netýká programu ČT 2, který musí v analogu skončit, protože 12. kanál, na kterém vysílá, ruší digitální rozhlasové vysílání v sousedním Bavorsku.

Existuje dohoda, že bychom mohli znovu zapnout analog, třeba i v situaci, kdy dojde k povodním nebo nějaké jiné katastrofě a bude potřeba všechny diváky informovat, řekl Ferkl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).