Hlavní navigace

Začal březen - měsíc Internetu

1. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Projekt Březen – měsíc internetu vstoupil do devátého ročníku. Mezi hlavní partnery letošního ročníku patří Česká pošta, s. p. a antivirová společnost Grisoft, s.r.o. (stojí za antivirem AVG). Záštitu nad letošním Březnem – měsícem internetu převzali předseda vlády Jiří Paroubek a ministerstva informatiky, financí, práce a sociálních věcí, průmyslu a obchodu, spravedlnosti a vnitra. Právě jejich portály a weby budou mezi těmi, se kterými se přednostně seznámí návštěvníci na akcích zaměřených na…

Projekt Březen – měsíc internetu vstoupil do devátého ročníku. Mezi hlavní partnery letošního ročníku patří Česká pošta, s. p. a antivirová společnost Grisoft, s.r.o. (stojí za antivirem AVG). Záštitu nad letošním Březnem – měsícem internetu převzali předseda vlády Jiří Paroubek a ministerstva informatiky, financí, práce a sociálních věcí, průmyslu a obchodu, spravedlnosti a vnitra. Právě jejich portály a weby budou mezi těmi, se kterými se přednostně seznámí návštěvníci na akcích zaměřených na propagaci internetu, které na březen přichystalo více než 350 knihoven po celé republice. Často nabídnou speciální slevy nebo bezplatný přístup k internetu, školení práce s internetem pro různé skupiny zájemců, jako jsou ženy v domácnosti, senioři, nezaměstnaní, uživatelé se zdravotním postižením. Kromě seznámení s vybranými portály státní správy se soustředí také na představení webů dané obce, města či kraje.

V průběhu března se uskuteční také odborné konference zaměřené na různé skupiny uživatelů internetu. E-learning fórum 2006 poskytne 2. března v Praze zájemcům o e-learningové formy vzdělávání možnost seznámit se s prakticky použitelnými řešeními. O týden později se uskuteční v Praze kulatý stůl Český e-government v evropském kontextu, který se soustředí na porovnání rozvoje e-governmentu u nás a v ostatních zemích EU a na bariéry dalšího rozvoje. Novinky pro uživatele internetu se zdravotním postižením představí 11. března v Kongresovém centru Praha konference INSPO 2006, na které budou zároveň vyhlášeny výsledky literární soutěže Internet a můj handicap. Mezinárodní konference Internet a bezpečnost organizací uspořádá Univerzita T. Bati ve Zlíně 14. března. Účastníky nejen z ČR, ale i z Maďarska, Polska a Slovenska přivítá 1. dubna v Praze dětská konference Junior Internet.(Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).