Hlavní navigace

Zajímá vás, jak vypadají diginoviny? Stáhněte si je

6. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 2. 2009

Národní koordinační skupina (NKS) poskytla serveru DigiZone.cz speciální výtisk tzv. diginovin ve formátu PDF, na který mohou obyvatelé Prahy narazit ve svých poštovních schránkách nebo u digihlídek na frekventovaných částech naší metropole. Na první straně se mohou lidé seznámit s tím, že Praha již brzy přejde na digitální vysílání, které už je ale dostupné naostro od roku 2005. Digi noviny mají přinést souhrn nejdůležitějších informací o tom, co přechod na digitální televizi znamená.

BRAND24

DOKUMENT: Diginoviny ve formátu PDF (1 MB)

Na úvodním listu se dále ještě lidé dozvědí, co jim digitalizace přinese, proč se musí digitalizovat a zdali divák potřebuje novou televizi. Diginoviny také upozorňují na to, že pokud přijímáte televizi přes kabel, IPTV nebo satelit, digitalizace se vás netýká – pouze těch kteří využijí anténu. U každé platformy jsou pak vysvětleny na straně 2 její plusy a mínusy. Na straně 3 je pak jakási legrácka v podobě DIGI horoskopu na rok 2009. Nechybí zde ještě mapka s pokrytím DVB-T. Majitelé diginovin také zjistí, co na jejich obrazovce symbolizuje piktogram.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).