Hlavní navigace

Zbývající žaloby proti digitálním licencím stále bez termínů

30. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 1. 2007

Městský soud v Praze dosud neurčil termíny projednávání žalob dalších tří neúspěšných žadatelů o licence pro zemské digitální televizní vysílání. Společnosti FTV Prima, Step PR a Minority tak nadále marně čekají na jednání u Městského soudu v Praze, i když hlavní překážka pro jejich projednání, kasační stížnosti společnosti CET 21 proti tomu, že soud tuto firmu neuznal jako účastníka řízení, byla odstraněna. Upozorňuje na to týdeník Marketing a Media.

Bez rozhodnutí o všech žalobách proti výsledku licenčního řízení na programové pozice v přechodných digitálních multiplexech B a C nemůže Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zopakovat výběr vítězných projektů a znovu udělit digitální licence. Proces zdržují také kasační stížnosti proti uznání žalob společností CET 21 a Galaxie sport, jímž Městský soud v Praze zrušil udělení původních šesti licencí pro nové digitální programy.

UX DAy - tip 2

Kasační stížnosti podalo šest původních vítězů licenčního řízení a také RRTV. Předseda vysílací rady Václav Žák ale na dotaz serveru DigiZone.cz uvedl, že pokud by pražský městský soud rozhodl o zbývajících třech žalobách proti výsledku licenčního řízení do doby, než Nejvyšší správní soud projedná kasační stížnosti, rada tu svoji v zájmu rychlého vyřešení situace stáhne.

Rozhodnutí o žalobách společností FTV Prima, Step PR a Minority je důležité pro další pokračování licenčního řízení na pozice v zemských digitálních multiplexech. Výsledek určí, kolik firem se dostane znovu do hry a z kolika hráčů bude rada znovu vybírat. Již nyní je jisté, že kromě původních šesti vítězů mají šanci i úspěšní žalobci CET 21 a Galaxie sport. Radní neoficiálně naznačují, že licence udělí opět původním šesti vítězům řízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).