Hlavní navigace

Zásilkovna rozšiřuje same day delivery do Brna a Ostravy

29. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zásilky v den podání doručí nejen v Praze, jako doposud, ale nově i v Ostravě a Brně. Firma se kromě toho pustila do dobrodružství v Rumunsku.

Ten samý den rozváží Zásilkovna balíky po Praze už rok. Teď firma rozšířila svou síť o další dvě velká města. Řidiči by v nich měli s balíky zvonit mezi šestou a devátou hodinou večerní.

„Snažíme se pomocí naší vlastní logistické sítě propojit všechna velká města v regionu a optimalizovat naše trasy. Same day delivery není již otázkou logistiky budoucnosti, ale reality dneška,“ komentuje další rozvoj Zásilkovny zakladatelka Simona Kijonková

Zásilkovna se snaží vycházet vstříc osmi tisícovkám e-shopů, které jsou jejími nejčastějšími zákazníky, a chce jim pomáhat i s expanzí do okolních zemí bývalého východního bloku. 

ebf - partner 1

Například i tak, že dodají překladatele webů třeba do maďarštiny nebo nově rumunštiny. Rumunsko je totiž dalším státem, kam rozvážková služba expanduje. První zásilka dorazila do zatím nejvzdálenější země přesně 16. září. 

Expanzi chystá i další hráč na doručovací scéně. Uloženka.cz chce růst hlavně pod křídly E-commerce Holdingu. „Během podzimu se tak síť výdejních míst rozšíří kromě našich vlastních poboček i o desítky poboček smluvních partnerů a podaří se nám nabídnout celorepublikové pokrytí,“ říká šéf firmy Petr Lundák. Zároveň chce s Rockaway v zádech otevřít další tři depa a zaokrouhlit jejich počet na dvě desítky. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).