Hlavní navigace

Zástupce Sportu 1 a 2 se chystaného kanálu Digi Sport nebojí

11. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 2. 2010

OPRAVENO Sport TV, pod jehož hlavičku patří kanály Sport 1 a Sport 2, se nového chystaného tematicky zaměřeného kanálu Digi Sport nebojí. Širší nabídka sportovních kanálů může naopak kabelové televizi přilákat další diváky. Zda může další sportovní kanál na trhu dlouhodobě uspět, o tom rozhodnou až samotní diváci a v tuto chvíli je těžké cokoliv předvídat, uvedl pro DigiZone.cz Václav Mozer ze společnosti Chello Central Europe.

K TÉMATU: Digi Sport v češtině? Měl by to těžké, shodují se zástupci sportovních kanálů

Základním faktorem úspěchu tohoto kanálu bude podle Mozera samozřejmě schopnost proniknout do co největšího počtu domácností. Trh placené televize je u nás rozdělen mezi několik silných operátorů. Vzhledem k daným limitům bude pro každou novou stanici poměrně obtížné pokrýt celý trh a nabídnout svůj program zákazníkům všech klíčových platforem v ČR a na Slovensku, dodává zástupce Chello Central Europe.

ČTĚTE TAKÉ: Majitel Digi TV chystá sportovní kanál, shodují se lidé z branže

Tipy C

Výhodou pro nový sportovní kanál Digi Sport však může být automatické zařazení do satelitní platformy Digi TV. Vedle kvality programové nabídky bude mimo jiné rozhodovat také volná kapacita kanálové nabídky operátorů a samozřejmě také nabízené obchodní podmínky, upřesňuje Mozer. Právě Digi Sport by mohl být přímým konkurentem Sport TV, protože oba kanály se zaměřují především na fotbal. V nabídce Sportu 1 a 2 jsou např. španělská, italská, francouzská, portugalská nebo skotská liga.

KOREKCE – V původním textu bylo uvedeno, že Sport TV se na chystaný kanál těší. Správně mělo být, že se obě stanice příchodu konkurence nebojí. Za špatnou formulaci se omlouváme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).