Hlavní navigace

Zlaté stránky.cz mají nyní i aplikaci pro Android

3. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Server Zlaté stránky.cz společnosti Mediatel k aplikaci pro iPhone z loňského roku nyní přidává také aplikaci pro mobily vybavené systémem Android. I ta je určena pro dohledávání kontaktů na firmy a osoby z mobilního telefonu v databázi serveru Zlaté stránky.cz. Aplikace pro telefony s OS Android je dalším krokem na naší online cestě k maximální dostupnosti Zlatých stránek pro co nejširší počet uživatelů kdykoliv a kdekoliv, uvedla Kimberli J. Lewis, generální ředitelka společnosti Mediatel pro…

Server Zlaté stránky.cz společnosti Mediatel k aplikaci pro iPhone z loňského roku nyní přidává také aplikaci pro mobily vybavené systémem Android. I ta je určena pro dohledávání kontaktů na firmy a osoby z mobilního telefonu v databázi serveru Zlaté stránky.cz. Aplikace pro telefony s OS Android je dalším krokem na naší online cestě k maximální dostupnosti Zlatých stránek pro co nejširší počet uživatelů kdykoliv a kdekoliv, uvedla Kimberli J. Lewis, generální ředitelka společnosti Mediatel pro Českou republiku a Slovensko.

Aplikace vyhledává kontakty jak podle manuálně zadané adresy, tak i podle aktuální polohy majitele telefonu za pomocí GPS a elektronického kompasu v telefonu. Této funkce lze využít například pro dohledání nejbližší restaurace nebo lékárny. Přímo v aplikaci je vestavěný browser pro otevření webových stránek nalezené firmy. Také je možné jednoduché vytočení uvedeného telefonního čísla nebo uložení kontaktních informací do adresáře. Aplikace serveru Zlaté stránky.cz je k dispozici zdarma přes Android Market. Mediatel hodlá ještě letos uvést také aplikaci pro mobily vybavené operačním systémem Symbian. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).