Hlavní navigace

Google začne testovat rozvoz potravin, Amazon zase přiveze jídlo z restaurace

9. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google, který vám přiveze nákup až domů? Amazon, přes který si objednáte večeři? Firmy zkoušejí nové služby – zatím samozřejmě jen ve vybraných městech USA.

Google s rozvozem nákupů koketuje už dva roky. Jeho Google Express nabízí v několika velkých amerických městech dodávku balíků z e-shopů. Pokud si uživatelé službu předplatí (Google Express Membership stojí 95 USD ročně), mají dovoz zdarma.

V San Franciscu a dalším, zatím nejmenovaném velkém americkém městě, teď Google chystá rozšíření služby o dodávky čerstvých potravin a drogerie, píše agentura Bloomberg. Rozvážet bude mimo jiné z řetězce Whole Foods Market specializovaného na biopotraviny a z cash&carry řetězce Costco.

Google tak začne více konkurovat Amazonu, který ve vybraných městech USA provozuje rozvážkovou službu AmazonFresh. Ale ani e-komerční gigant Jeffa Bezose nespí – ve stejný den pro změnu oznámil, že v části Seattlu začíná testovat rozvoz jídel z restaurací.

Tipy C

Služba je dostupná pro předplatitele balíčku Prime Now, který je rozšířením předplatitelského programu Amazon Prime (ten za 99 USD ročně zaručuje dovoz zboží koupeného na Amazonu, streaming filmů a muziky, půjčování e-knih pro Kindle a další služby).

Lidé si mohou objednávat jídlo přes mobilní aplikaci a Amazon jim slibuje doručení do jedné hodiny od zaplacení. Služba je pro zákazníky zdarma – ovšem jen zatím. Jaké budou ceny po ukončení zaváděcího programu, není zatím jasné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).