Hlavní navigace

Dvacet procent provozu na webu v USA a Kanadě je z mobilních zařízení

25. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Analýza společnosti Chitika je dalším pohledem do silného trendu současné doby, stále vyššího využívání mobilních zařízení pro přístup k webu. Podle posledních výsledku jsou mobily a tablety zodpovědné za 20 % provozu na webu v USA a Kanadě. Chytré telefony mají podíl 14.6 %. tablety 5.6 % Windows Phone se podílí provozem v objemu třetiny toho co Blackberry Nejvyšší využití mobilních zařízení pro přístup k webu je večer Apple iPad představuje 95 % provozu v tabletech Apple iPhone představuje 72…

Analýza společnosti Chitika je dalším pohledem do silného trendu současné doby, stále vyššího využívání mobilních zařízení pro přístup k webu. Podle posledních výsledku jsou mobily a tablety zodpovědné za 20 % provozu na webu v USA a Kanadě.

  • Chytré telefony mají podíl 14.6 %. tablety 5.6 %
  • Windows Phone se podílí provozem v objemu třetiny toho co Blackberry
  • Nejvyšší využití mobilních zařízení pro přístup k webu je večer
  • Apple iPad představuje 95 % provozu v tabletech
  • Apple iPhone představuje 72 % provozu, mobilní telefony s Androidem 26 %

Začíná být zřejmé, že podceňování webového designu optimalizovaného a přizpůsobené používání na mobilních zařízeních a tabletech může být problémem. Pokud mobil nebo tablet máte, tak na druhou stranu nepochybně víte, že většina webů právě tyto zařízení příliš v potaz nebere. 

Zdroj: Mobile Devices Now Make Up About 20 Percent of U.S. Web Traffic

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).