Hlavní navigace

A je tu další. Startupový akcelerátor už si zřídil i Kaspersky

31. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Bublina pomalu splaskává, ale korporace se svého snu nevzdávají. Aktuálně svůj globální program spouští ruská bezpečnostní firma.

Security Startup Challenge má hledat a podporovat talenty z bezpečnostní oblasti. Eugene Kaspersky připravil pro nové projekty mentory nejen ze své firmy. Pomáhají mu při tom i investoři z Mangrove Capital Partners a ABRT Venture. 

„Svět potřebuje nové myšlenky, koncepty a přístupy ke kybernetické bezpečnosti. Způsob, jak je získat, je zvýšit investice do oborových startupů hned v jejich začátcích,“ tvrdí Kaspersky.

Není samozřejmě první. Velké IT korporace už se o startupy přetahují několik let. Kromě operátorů, kteří poskytují nadějným firmám prostor ve svých akcelerátorech Wayra nebo hub:raum. A i ty jsou otevřeny tuzemským startupům přesto, že Wayra už v Česku nefungujehub:raum je v PolskuSvůj program pro startupy má ale už i SAP, Cisco nebo IBM

Každopádně uzávěrka přihlášek do nového akcelerátoru je 28. dubna. Komise pak vybere čtyřicítku nápadů z oblasti kybernetické bezpečnosti a souvisejících světů jako jsou finanční technologie, zdravotnictví, mobilní technologie, internet věcí a cloud computing. 

KL24

Akcelerátor kromě zkušeností nabídne i soutěž o 80 tisíc dolarů a následnou podporu. Účastníci programu rovněž dostanou příležitost spolupracovat s více než 30 odborníky, budou moci lépe poznat oblast kybernetické bezpečnosti, získat nové kontakty i obchodní a organizační dovednosti.   

Program celého projektu je následující. Až do srpna probíhá v rámci Security Startup Challenge 2015 předběžná série dvoudenních workshopů v Jeruzalémě, Berlíně, San Francisku, Singapuru a Moskvě. Následovat budou tříměsíční programy akcelerátorů, včetně týmové práce na dálku a dva tréninkové kempy v Lucemburku, které vyvrcholí velkou finálovou akcí na Massachusetts Institute of Technology v USA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).