Hlavní navigace

Adrian Sarbu dal první rozhovor českým novinám, slibuje Čechům 3D televizi

25. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 3. 2010

Čeští diváci se už v příštím roce dočkají 3D televizního vysílání. V rozhovoru pro magazín Proč ne?!, který vyšel jako příloha dnešních Hspodářských novin, to říká Adrian Sarbu, generální ředitel společnosti CME, která je majitelem televize Nova. Jde o vůbec první rozhovor Adriana Sarbu pro český tisk od jeho nástupu do funkce šéfa televizních aktivit CME v České republice, na Slovensku a v Rumunsku, a posléze šéfa celé CME.

K TÉMATU: Prezidentem CME se stane „rumunský šéf Novy“ Adrian Sarbu

cif 24 - early cena - média

Už příští rok uvidíte 3D v Česku. Budete pořád potřebovat speciální brýle, ale 3D přijde velmi brzy, prohlásil Sarbu. Ředitel CME přirovnává 3D televizi k nástupu barevného televizního vysílání. 3D podpoří prodej nové techniky, ovlivní výrobu obsahu. Brzy, míní Sarbu. Zároveň odmítl myšlenku, že klasickou televizi časem „převálcuje“ internet.

Klasická televizní stanice přežije a poroste. Bude ale jiná. Nova za pět let, to budou hlavně zprávy a „non-fiction entertainment“, reality show, seriály, ale už ne tolik filmů. Ty budou na jiných kanálech, jako je Nova Cinema, vysvětluje Sarbu. Bude to prostě aktuální zábava, zprávy, něco jako dneska Ulice. Nova podle svého nejvyššího šéfa rozhodně neopustí svoji strategii být hlavně zábavnou televizí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).